Тернопільські священики організували Хресну дорогу в зоні АТО

Два греко-католицькі священики отець Євген Влох та отець Віталій Дзюба з 20 лютого по 28 березня здійснювали капеланське служіння в секторі «Луганськ».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Представники церкви передали військовим допомогу від тернопільських парафіян. Тернопільські священики облаштували каплицю, де проводили літургії та духовні розмови.
«На території штабу знаходилася молитовна каплиця, вікна якої для маскування були щільно запаковані чорним поліетиленом, але це лише додавало духовної атмосфери, бо в каплиці завжди, і вдень і вночі, була напівтемрява, яка освітлювалась лише свічками-офірками, – розповідає о. Віталій Дзюба, настоятель храму Святої Параскеви у селі Байківці Тернопільського району».
Розпорядок служіння був по-військовому чіткий: після ранкової молитви впродовж дня капелана можна було знайти у каплиці, кожних 3 години відбувалося богослужіння.
«Несподіванкою для мене було те, з якою цікавістю солдати прислухалися саме до Хресної дороги, бо хлопці із центральної України такого богослуження ще і не бачили, і коли треба було робити доземний поклін, то позаду чулися лише гупання колін по дошках», – розповів о.Дзюба.

Микола Галас

This website uses cookies.