Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Кооперативи – перспектива для розвитку села, переконані в Тернопільській ОДА (ВІДЕО)

Врятувати села на Тернопільщині допоможуть сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, впевнені в облдержадміністрації. Вони підвищать зайнятість та дозволять людям самостійно заробляти гроші.

В області їх вже створено близько двох десятків. Так звані СОКи — це є добровільні об’єднання, які надають послуги членам кооперативу для покрашення ведення індивідуального господарства.

Районні адміністрації закладають у своїх бюджетах кошти на підтримку СОКів, а також надають консультаційну допомогу.

«Скористатися програмою – просто, а весь процес – абсолютно прозорий. Потрібно написати обґрунтування та подати заявку, і за рішенням сесії районної ради ми виділяємо кошти», – зазначає Василь Вітровий, голова Козівської райдержадміністрації.

Наразі кооперативи перебувають на початкових стадіях свого розвитку, а тому потребують допомоги і підтримки влади не тільки на місцях, а й обласної.

«На 2017 рік обласною радою вже виділено 600 тисяч гривень. Але ми будемо збільшувати цю суму і плануємо витратити на ці потреби до 1,5 мільйона гривень, – зазначає Віталій Луй, директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА. – Всі люди, які до нас зверталися минулого року з повним пакетом документів, з бізнес-планом – всі отримали певний рівень допомоги і також консультаційну допомогу при створенні».

Побита співмешканцем тернополянка викликала поліцію і втратила свідомість

Понад дві тисячі потребуючих отримали на Великдень паски, що спекли за сприяння фонду Ігоря Гуди (ФОТО)