Економісти порахували індекс паски: за рік він зріс на третину

Напередодні свят команда аналітиків Мінекономрозвитку порахувала вартість випікання паски в домашніх умовах.


«В ході дослідження ми виявили, що випікання паски в домашніх умовах коштуватиме 29,81 грн, що на 35,3% дорожче, ніж в 2016 році», – йдеться на сторінці міністерства у Facebook.
Фахівці з’ясували, що ціни зросли майже на всі інгредієнти. «Найбільше, на 34%, подорожчало вершкове масло. Воно ж найбільше вплинуло на зростання кінцевої вартості домашньої паски, оскільки частка вершкового масла складає близько 30% від вартості. Цукрова пудра в свою чергу продовжує виявляти ознаки неабиякої стабільності – вже три роки поспіль вона коштує 40 грн за кілограм», – інформують у міністерстві.

Микола Галас

This website uses cookies.