Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Через запровадження абонплати за газ пропонують скликати сесію Тернопільської облради

Олександр Башта

З такою ініціативою виступив депутат Тернопільської обласної ради Олександр Башта. Про це висуванець ВО «Свобода» написав у Facebook.

Олександр Башта
«Вимагаю негайно провести позачергову сесію Тернопільської обласної ради, щоб ухвалити звернення до президента щодо негайного скасування стягнення щомісячної абонплати з Українців за користування газом, тому що заставити платити ще за те, що людей підключили колись до газових мереж, це переходить всі межі здорового глузду та моралі, – пише Олександр Башта. Від 50 до 136 грн на місяць додатково до вже icнуючих тарифів кожна родина тепер буде вимушена платити. А за що саме платити?»- запитує депутат.

Різку реакцію тернопільського політика викликало рішення Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг від 28 березня, яким для населення та промислових споживачів вводиться нова система оплати за газ. Досі єдиний тариф поділили на два платежі – один за паливо як товар і другий – за витрати на його доставку і розподіл серед споживачів. Останній є абонплатою за підключення до системи газопостачання. В соціальних мережах люди обурюється, що абонплата за підключення є податком українців в кишені олігархів, яки приватизували газорозподільчі компанії.

Жертвою розбійного нападу став валютний «міняла»?

На Тернопільщині зникне 13 районів?