Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Пенсіонерка у Тернополі віддала 350 доларів невідомій жінці

350 американських доларів віддала обдурена пенсіонерка невідомим. З заявою про подію до правоохоронців Тернопільського відділу поліції звернулась місцева мешканця.

Як розповіла сама потерпіла, близько 18 години, біля неї на зупинці громадського транспорту зупинився автомобіль на номерах іноземної реєстрації. З нього вийшла незнайома жінка, а водій залишився в авто. Вона підійшла до старенької та на ламаній українській розпочала розмову. Розповіла тернополянці історію про товариша, який потрапив до лікарні. Ввійшовши в довіру, аферистка стала просити жительку обласного центру позичити їй 350 американських доларів на термінову операцію. Жінка запевнила, що кошти вони мають, але через те, що вони задекларовані, зараз зняти готівку вона не в змозі. Пенсіонерка повірила та погодилась позичити готівку під заставу сумки незнайомців з цінними речами. За коштами вони пішли до помешкання старенької. Там жінка віддала свої заощадження, а шахраї, пообіцявши за декілька годин повернутись з грішми, покинули квартиру. Більше їх жінка не бачила. Через деякий час вона все ж таки здогадалася відкрити сумку, однак нічого цінного у ній не знайшла. Зрозуміла, що її ошукати та одразу зателефонувала на лінію «102».

Відомості про подію внесені в Єдиний реєстр досудового розслідування відповідно до частини 2 статті 190 ККУ – шахрайство за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому.

Краяни не довіряйте незнайомим людям. Усі шахраї віртуозно вміють маніпулювати психікою людей. Вони завжди ретельно готуються до злочину й наперед продумують усі нюанси. Однак усі хочуть одного – заволодіти вашими грошима чи ювелірними виробами. Тож не вірте невідомим, які пропонують обміняти гроші, прохають позичити їх під заставу цінного майна, чи пропонують вигідно придбати товар. Краще одразу повідомляти про таких людей працівникам поліції! Будьте пильними!

Відділ комунікації НП

Тернопільської області

Перший заступник прокурора Тернопільщини “тиснеться” з сім’єю в однокімнатній квартирі

Тернопільський священик назвав переможця шоу «Голос країни» сепаратистом