Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Для трьох тернопільських депутатів під міську раду притягли сміттєві баки (ФОТО)

Сьогодні, 24 квітня, запланована сесія Тернопільської міської ради. Відтак, для трьох депутатів, яких нещодавно виключили з політичної партії ВО «Свобода», під міську раду притягли сміттєві баки.

Під мерією зібралося багато активістів та виборців, яких на сьогоднішній сесії найбільше цікавлять два питання – прийняття референдуму по землі, а також складення депутатських мандатів згаданими депутатами. На сесію міської ради завітав також народний депутат України від ВО «Свобода» Михайло Головко.

Як вдалося з’ясувати в організаторів акції, вони залишаться на сесії міської ради, щоб простежити, як депутати голосуватимуть за референдум по землі.

– Земля не є товаром, – каже депутат міської ради від «Свободи» Володимир Стаюра, – а тому ми наполягатимемо все ж, щоб за це рішення проголосували позитивно. На сесії Тернопільської обласної ради за нього вже проголосували, тепер черга за нами. Під міською радою з цього приводу зібралися люди, оскільки це питання є одним із найважливіших на порядку денному. Інше – стосується виключення депутатів Івана Сороколіта, Романа Навроцького та Ігоря Турського з політичної партії ВО «Свобода». 7 квітня був політвиконком партії, на якому прийняли рішення про їх виключення з партії. Після того їх виключили ще й з фракції. Ми розуміємо, що юридично ця процедура буде тягнутися довго, тому вважаємо, що вони повинні були самі скласти депутатські мандати, і сьогодні прийшли їхні виборці їх про це просити.

Власне, за словами Володимира Стаюри, така ситуація склалася через те, що ці депутати не підтримують політику партії, як не підтримують своїх виборців.

– Ми маємо близько 300 голосувань, де вони голосували проти своїх виборців, – каже він. – Відповідно Іван Сороколіт, Роман Навроцький та Ігор Турський повинні скласти депутатські мандати, і далі продовжувати свою діяльність вже як громадські діячі або у складі інших партій.

Прокуратура змусила облавтодор погасити 3,5 млн. гривень боргу

У Тернополі на зупинці біля залізничного вокзалу шукали бомбу