Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У справі щодо вбивства таксистки нарешті дійшли до допиту свідків (ФОТО)

10 квітня у Тернопільському міськрайонному суді відбулося чергове засідання по справі щодо вбивства таксистки Євгенії Кордупель зі Збаража.

Цього разу на судовому засіданні було допитано свідків, зокрема, трьох пасажирів, які їхали в таксі за півгодини перед тим, коли в машину сіли вбивці. Допитали їх для того, щоб підтвердити їхнє алібі на момент, коли стався страшний злочин. Щодо цих свідків, то вони — працівники однієї із тернопільських заправок, що на вулиці Текстильна. Того вечора вони їхали на корпоратив. Пригадують, що за кермом була жінка, але детально описати не змогли, бо не звертали уваги.

Було допитано також власника фірми «Таксі Тернопіль 549» Віталія Барилка. Саме на цій фірмі працювала Євгенія Кордупель. Як повідомив у суді директор фірми, Євгенія працювала у них шість років на умовах оренди автомобіля, не була застрахована. Охарактеризував її, як дуже відповідальну і дисципліновану. Того фатального вечора, за його словами, таксистка здійснила вільну посадку, проте лічильник увімкнула. В автомобілі таксі був встановлений GPS-трекер — це приймально-передавальний пристрій, призначений для дистанційного стеження за положенням мобільного об’єкта, який дав змогу детально відтворити рух автомобіля того вечора.

Відомо, що доправляючи молодиків, які згодом убили її, Євгенія чомусь звертала із підволочиської траси у Великі Бірки, що неподалік від Тернополя, там здійснила коротку зупинку, а згодом продовжила рух. Отож, не виключено, що міг бути ще один пасажир, однак слідству про це не відомо.

Пан Барилко повідомив, що на місце трагедії відразу виїхали старший диспетчер та головний механік фірми, вони перебували там до ранку, допомагали слідству.  Директор «Таксі Тернопіль 549» також наголосив, що фірма надавала кошти на лікування таксистки, навіть вранці ще передали з Тернополя трубку для дихання, яку не можливо було придбати в райцентрі, та, на жаль, було вже пізно — незадовго Євгенія померла.

У даному судовому процесі вже втретє змінено суддівський склад, нинішня колегія суддів, виглядає, налаштована оперативно розглянути справу. Один із суддів на останньому засіданні навіть звернувся до прокурора, аби надалі забезпечити явку всіх свідків, щоб не затягувати процес.

Наступне судове засідання призначено на 12 годину 5 травня.

Нагадаємо, резонансне вбивство сталося 25 грудня 2015 року в Підволочиську. Двоє місцевих молодиків зарізали 36-річну таксистку Євгенію Кордупель зі Збаража. Підозрюваних у злочині – 16-річного Олександра Дехтяра та 19-річного Петра Лукача затримали через чотири дні. Після завершення розслідування справу до суду передали торік у липні.

У Тернополі запарував асфальт (ФОТО)

На «Східному» зіткнулися дві автівки: є потерпілі