Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У поліції розповіли про нові факти у розслідуванні щодо замовника вбивства Віталія Ващенка

В обласній поліції розповіли про виявлення нових фактів у розслідуванні кримінального провадження щодо замовника вбивства активіста ГО «Народна рада Кременеччини» Віталія Ващенка.

За гратами не вистачає лише замовника вбивства…

За словами начальника ГУНП у Тернопільській області Олександра Богомола, він щомісяця особисто заслуховує стан розслідування цього кримінального провадження.

– Ми ще проводимо слідчі дії. Маємо нову інформацію з приводу цього, є нова реакція, щоправда, їх наразі недостатньо, щоб оголосити підозру, – зазначив Олександр Миколайович. – Поки що це закрита тема для суспільства, але відкрита для потерпілої і для її адвоката, з якими постійно спілкуємося. Великих претензій з їхнього боку щодо проведення розслідування наразі не було. Хоча я можу зрозуміти незадоволення як потерпілої, так громадськості, адже замовнику поки що не оголошено підозри. Можу запевнити, що ми робимо для цього все можливе.

Нагадаємо, вже скоро минає рік з того часу, як 26 травня в Кременці сталося жахливе замовне вбивство місцевого активіста та патріота Віталія Ващенка. Наразі на лаві підсудних перебувають лише організатор, посередник і два виконавці цього страшного злочину. Слухання справи щодо вбивства, за яке їм загрожує довічне позбавлення волі, відбувається у Зборівському районному суді.

Проте замало до відповідальності притягнути лише нелюдів, які погодилися на це звірство, важливо, й громадськість цього наполегливо вимагає, оголосити підозру замовникові вбивства, розслідування щодо якого виділили в окреме кримінальне провадження.

Вже кілька разів поспіль активісти та побратими Віталія Ващенка нагадують про це листівками «Замовник В.В. Ващенка має сидіти», які розклеюють у судовій залі. Сподіваємося, що все ж таки, хоч як би нахабно не поводилися в суді обвинувачені, і як би не намагався «замести сліди» замовник, справедливість переможе й кожен відповість перед законом так як заслуговує.

Галина ТИХА

На “Дружбі” у підвалі будинку знайшли тіло померлого чоловіка

У Тернополі велосипедист збив пішохода і втік з місця ДТП