Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Скільки коштує пісний обід?

Уже через півтора тижні закінчується один із найстрогіших постів у православних – передвеликодній.

Щоправда кожен сам вирішує, як його дотримуватися і чи дотримуватися взагалі. Бо найважливіше, як сказав хтось із високого духовенства: «У піст головне не їсти одне одного». Та поки священики закликають не перетворювати піст у просто дієту, харчова індустрія й заклади ресторанного бізнесу роблять усе можливе, щоб гості їхніх закладів не почувалися обмеженими у виборі їжі й спеціально розробляють пісне меню.

Утім, щоб не ходити обідати до кафе чи ресторану, «Галас» підрахував, скільки коштуватиме пісний обід. Таким чином, до обіднього меню потрапили овочевий суп, смажена риба,  гречка та компот з яблук.

Щоб приготувати овочевий суп потрібно 2 картоплини, вартість яких 80 копійок (кілограм картоплі 5 грн.), одна морква – 1,20 грн. (9 грн./кг), цибулина – 1 грн. (10 грн./кг), солодкий перець – 10 грн. (60 грн./кг), зелень – 5 грн., спеції. Для приготування риби обрали скумбрію. Одна рибина коштує 20 грн. Упаковка гречки – 35 грн./кг, з яких нам потрібно 200 грам, що в ціновому еквіваленті – 7 грн. Півбуханки хліба – 5 грн. А для компоту знадобиться 0,5 кг яблук і це ще 5 грн. Відтак, щоб приготувати пісний обід, нам доведеться викласти зі свого гаманця 55 гривень, що й не так уже й мало, якщо врахувати ще вартість сніданку та вечері.

Безкоштовна освіта: хто на Тернопільщині може не платити за навчання?

Трьох тернопільських “свободівців” виключили з партії (ВІДЕО)