Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Микулинецькому цвинтарі реставрували гробівець першого українського бургомістра Тернополя

На Микулинецькому цвинтарі працівники комунального підприємства “Ритуальна служба” провели реставрацію гробівця  першого українського бургомістра Тернополя Володимира Лучаківського.

Цього року вперше з моменту поховання першого українського бургомістра Володимира Лучаківського працівники СКП “Ритуальна служба” відновили гробівець на місці його поховання. Роботи з реставрації були проведені за кошти благодійників та меценатів, повідомляють у прес-службі управління ЖКГ Тернопільської міської ради.

Багато зусиль для здійснення робіт з реставрації гробівця доклав директор СКП “Ритуальна служба” Сергій Тлумацький.

– Реставрація гробівця першого бургомістра Володимира Лучаківського  на Микулинецькому кладовищі була здійснена на доручення міського голови Сергія Надала. Володимир Лучаківський – відома людина, він був видатним письменником, драматургом, громадським діячем, саме завдяки йому у Тернополі з’явилось електричне освітлення, телефон і водогін, тому логічно було впорядкувати місце його поховання. Таких гробівців, які треба до ладу проводити, є декілька, та почали саме з гробівця першого бургомістра. В цьому році також плануємо відновити могилу Січових Стрільців, адже  і тут проводять покладання квітів, тернополяни часто відвідують цю могилу…, – розповідає Сергій Тлумацький.

Нагадаємо, 179 річницю з Дня народження справжньої легенди Тернополя – першого бургомістра етнічного українця Володимира Лучаківського – відзначили 19 березня цього року. Біля його могили на Микулинецькому кладовищі провели панахиду та поклали квіти. Вшанувати відомого тернополянина та українця прийшов міський голова та представники громадськості.

За 100 тисяч гривень чиновник, який попався на хабарі, може вийти на волю

На вихідних на Тернопільщині зафіксували температурний рекорд