Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

До 1 травня тернополянам змінять розмір субсидій

Автоматичний перерахунок субсидій мають провести вже до першого травня. Тернополянам не потрібно додатково звертатися в управління соцполітики

Субсидію перераховуватимуть з 1 травня 2017 з урахуванням доходів 2016 З травня всім отримувачам субсидій, які вже отримували її, проведуть автоматичне перепризначення субсидій без звернень громадян. Субсидію призначать на 12 місяців, тобто до 1 травня 2018.

Тим громадянам, які ще не звертались за субсидіями, слід звернутись в місцеве управління соцзахисту за місцем своєї реєстрації. Про це розповів під час брифінгу начальник Департаменту соцзахисту ТОДА Вадим Боярський у середу, 26 квітня.

– Субсидія призначалась відповідно до порядку надання субсидій з місяця звернення – мова іде про первинне звернення і до 1 травня 2017, – каже він. – Незалежно від того, коли людина звернулась, чи у жовтні 2016, чи в листопаді 2016. Субсидію призначали терміном до 1 травня 2017.

З 1 травня всім отримувачам субсидій, які вже отримували субсидії, буде проведено автоматичне перепризначення без звернень громадян. Якщо ж у родині виникла обставина, що може впливати на призначення субсидії, то про це слід повідомити управління соцзахисту протягом місяця після появи такої зміни.

Тим, хто ще не звернувся за субсидією, слід звернутись в управління соцзахисту за місцем реєстрації та надати стандартні документи – заяву, декларацію. Якщо ж є нюанси, приміром, людина зареєстрована, але не проживає, то потрібен акт обстеження, відповідні довідки про підтвердження фактичного місця проживання.   Причому, як зауважує пан Боярський, зростання мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 не вплине на перерахунок.

– Субсидію перераховуватимуть з 1 травня 2017 з урахуванням доходів 2016, – додає пан Боярський. – Тобто, дохід родини беруть за попередній календарний рік. Відповідно, збільшення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 до 3200, не вплине на розрахунок. Аж з 1 січня 2018 мінімальна 3200 буде впливати на розмір субсидії у 2018 році при перерахунку, повідомляє “20 хвилин”.

Довідка:

Найбільше одержувачів субсидій  є у Тернополі –  майже 50 тис.,  у Тернопільському районі – 14 тис., в Теребовлянському районі – 14 тис., в Збаразькому районі – 13 тис., в Бучацькому – 12, в Підволочиському- 12 .  Найменше – у Підгаєцькому – 3 тис. 800 та у Кременці – 5 тис.

Середньомісячний дохід домогосподарства, який отримує субсидію в березні 2017, становив 1492 грн. А середній розмір призначених субсидій по області – 1838 грн.

Бережанські хакери намагалися зламати пошту відомого нардепа з БПП

На Тернопільщині близько двохсот шкіл під загрозою закриття