Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Водій, який скоїв смертельну аварію, намагається уникнути покарання

У середу, 12 квітня, в Апеляційному суді Тернопільської області знову не відбулося судове засідання з приводу апеляції, поданої Юрієм Золотуном, який у лютому 2016 року в Шумську скоїв смертельну ДТП.

Перебуваючи за кермом напідпитку, а рівень алкоголю в крові на момент проведення тесту становив 3,2 проміле, Юрій Золотун збив на смерть 51-річного Олександра Бойка, який того фатального вечора повертався від батьків додому.

У Шумському районному суді винуватцеві аварії винесли вирок – сім років позбавлення волі й призначив сплату моральної компенсації рідним загиблого у сумі 1 млн. 200 тис. грн. по 200 тисяч чотирьом донькам, які залишилися сиротами, а також стареньким батькам Олександра Бойка.

Зрозуміло, що обвинувачений з таким вироком не міг змиритися, адже у суді першої інстанції своєї вини він так і не визнав, не попросив вибачення за скоєне у потерпілих. Зізнався, що винний лише у тому, що сів п’яний за кермо. А тому, «озброївшись» новим адвокатом (у Шумському районному суді у Золотуна було два адвокати, – авт.), подав апеляцію. Таким чином, судові засідання в апеляційній інстанції уже тричі «успішно» не відбулися.

Цього разу суд не відбувся через те, що не з’явилися прокурори. Зате приїхала «група підтримки» Юрія Золотуна, яка, намагалася викликати в суддів жалість і співчуття, а у потерпілих просила вибачення за те, що сталося.

Очевидно, що опинившись за крок від тюрми, Юрій Золотун тепер всіма способами намагається туди не потрапити. Днями навіть на одному з інтернет-сайтів з’явилося його інтерв’ю, в якому він розповідає, що нібито розкаюється у скоєному і щиро співчуває рідним загиблого Олександра Бойка. Хоча ні ті, хто знає обвинуваченого, ні родичі загиблого його словам не вірять.

– Річ у тому, що в Шумську, як суддя, яка вела справу, так люди Золотуна знають, тому там йому не було сенсу вигадувати щось подібне. У Тернополі ситуація трохи інша, бо у якому світлі його покажуть адвокати, таким судді його й сприймуть. Гадаю, що всі ці благальні акції про прощення, жаліслива стаття про розкаяння для того, щоб показати суддям, що він не такий, як його описують, – вважає зять загиблого Володимир Діділівський.

Крім того, за словами Володимира, нові адвокати Золотуна подали зміни до апеляційної скарги. Проте наразі невідомо, чого вони вимагатимуть – чи зменшення терміну покарання чи взагалі його скасування, як робили це в суді першої інстанції. Дізнатися про це можна буде на наступному судовому засіданні, яке призначили на 10 год. 4 травня.

Галина ТИХА

Прокурор з Тернополя може отримати довічне ув’язнення

Бійцям у зону АТО передали вітання з Великоднем та запчастини для техніки