Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі сьогодні ажіотаж на весняні квіти – підсніжники та мімозу (ФОТО)

У Тернополі сьогодні весняні квіти – підсніжники та мімоза – розходяться на «ура». Тернополяни їх купують дорогою додому або на роботу.

Традиційно перших провісників весни – підсніжників, починають продавати біля «зеленої» церкви у центрі міста. Там завжди найбільше продавців, які пропонують різноманіття вибору квітів і за ціною на будь-який гаманець.

Так, сьогодні особливо популярні підсніжники та мімоза. Ціни на них різні і залежать від розміру пучечка чи гілочки. Зокрема, більший пучок підсніжників коштує 20 грн., менший – 10. Найменша гілочка мімози коштує 5 грн., найбільша – 30, середні гілки коштують від 15 до 25 гривень.

За словами продавців, квіти сьогодні розходяться добре, адже у перший день весни кожному хочеться їх собі взяти. Найбільше впливає те, що люди вже втомилися від сірості і похмурості зими, а весняні квіти слугують першим промінчиками потепління.

Однак щодо підсніжників існують й свої застереження, адже ці квіти занесені до Червоної книги України і їх суворо заборонено зривати чи продавати. Фахівці наголошують, що штраф на громадянина за одну рослину становить 510 гривень, а це надзвичайно велика сума, адже людина стільки не заробить, скільки втратить.

 

Утім продавці «весни» запевняють, що всі квіти – домашні, вирощені у теплицях, й першу партію вони почали продавати ще 14 лютого на День закоханих.

Галина Тиха

На капітальному ремонті дороги приватна фірма капітально нагріла руки

ФК “Тернопіль” розрахувався зі штрафами і тепер може купувати нових футболістів