Цензура на Тернопільщині: заступник мера погрожував журналістам

Заступник міського голови Бережан, 60-річний Петро Адамович погрожував працівнику редакції газети “Береж.інфо”. Про це повідомив головний редактор видання, керівник ІЦ “Береж.інфо”, голова районної громадської організації “Рідне місто” та донедавна військовослужбовець ЗСУ Володимир Якимів.

– Заступник міського голови п. Адамович погрожував працівнику нашої редакції “Береж.інфо” через наші правдиві публікації. Ходили зранку з побратимами до Бережанської міської ради до пана Адамовича. Уточнити, що ж то таке за “попередження”, кого воно стосується, кому і які наслідки “грозять”… Враження таке, ніби з людьми з іншої планети спілкувалися: ми їм про наші права, а вони – про свої “понятія”. Чиновник пояснив, що “забагато писати” – це про хабарі за влаштування на роботу, про відкати з будівельних матеріалів за ремонти у місті, про відкати з ремонту доріг, – повідомив Володимир Якимів.

“Нам не треба, щоб ви писали про те добре, що ми робимо – не пишіть, що ми поганого робимо! Бо зробимо так, що закриється і підприємець Якимів і ГО “Рідне місто”, – переповів слова пана Адамовича Володимир Якимів.

Реагуючи на погрози високопосадовця Бережанської мерії, пан Якимів, як керівник ІЦ “Береж.інфо”, оголосив Петру Адамовичу інформаційну війну: «Відтепер – жодних Ваших позитивних новин!»

Активні бережанці пропонують пану Якиміву піти далі і написати  заяву в поліцію щодо погроз високопосадовця мерії, повідомляє “Репортер”.

Бойко Роман

This website uses cookies.