Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Підприємства деревообробної промисловості запідозрили у мінімізації сплати податків

9 березня в Тернопільській ОДА відбулася нарада робочої групи деревообробної та суміжних галузей Тернопільщини, яка намагалася напрацювати проблемні питання, з якими нібито стикаються на аукціонних торгах місцеві представники деревообробки.

Під час наради було піднято чимало й інших проблемних моментів.

Зокрема, заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Сергій Господарик поінформував, що всі 34 підприємства, які зареєстровані на території Тернопільської області (із них 70% працює на експорт, 30 – на внутрішній ринок) працюють за спрощеною системою оподаткування.

Минулого року ними сплачено 2,7 мільйона гривень до місцевих бюджетів, 2,3 – до державного. При цьому держава відшкодувала їм 5 мільйонів гривень ПДВ.

Відтак під час наради виникло запитання щодо того, скільки державна казна втрачає коштів від таких виробників, адже і заробітні плати більшість із них платить на рівні 1,5-2 тисяч гривень.

Для порівняння: лісові господарства за 2016 рік сплатили 55 мільйонів гривень до зведеного бюджету, при тому, що їх 5 в області, зазначають в управлінні лісового та мисливського господарства.

У Тернополі в автопарку обвалилися гаражі і придавили дві маршрутки (ФОТО)

У Тернополі назву автоклубу виклали із 33 автомобілів (ФОТО)