Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині знову пролунав гучний вибух

Сім боєприпасів знайшли рятувальники на Тернопільщині. Знахідка лишилась нам у спадок після війни.

Рятувальники ліквідували снаряди 

22 березня о 16:30 фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Тернопільській області працювали в м.Зборів. Ними проведено детальне обстеження території місцевого пасовища біля р.Стрипа, де 21 березня місцеві мешканці натрапили на боєприпас часів Другої світової війни.

Загалом на місці події піротехніки вилучили 7 вибухонебезпечних предметів – 5 артснарядів калібром 152 та 76 мм та 2 протитанкові міни. Всі знахідки належать до часів Другої світової війни. Боєприпаси вивезені та знищені шляхом контрольованого підриву в безпечному місці. Всього з початку 2017 року на Тернопільщині виявлено та знешкоджено 38 вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн.

Громадяни, пам’ятайте, з настанням весни, коли на полях та присадибних ділянках активізуються господарські роботи, зростає ймовірність виявлення небезпечних знахідок. Тож, аби не трапилося біди, Управління ДСНС України у Тернопільській області нагадує правила, які можуть вберегти ваше життя.

Годинник у центрі Тернополя коштує більше 65 тисяч гривень (ФОТО)

Тернополянам заборонили збирати березовий сік у місті