Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Кінець російському “Сбербанку” в Тернополі. Активісти заблокували вхід цеглою (ФОТО)

Акція протесту проти російського “Сбербанку” у  Тернополі відбулася у суботу, 18 березня. Кілька десятків активістів замурували вхід до банку.

– Сьогодні відбувається акція прямої дії проти бізнесу окупанта у Тернополі, – пояснює Роман Безкостий, керівник міського штабу «Правого сектора». – Цей банк уже давно працює тут, але саме сьогодні ми згуртувалися з іншими націоналістичними силами і провели таку акцію. Сподіваємося, що громадськість приверне свою увагу до того, що ми хочемо показати, а саме: ми проти будь-якої співпраці з окупантом. Ми керуємося законом, який говорить про те, що в Україні не місце бізнесу окупанта. Тому ми не чекали, поки це зробить влада, а взяли все у свої руки, пише “20 хвилин”.

Вигуки, патріотичні гасла, заклики, вибухи, їдкий запах фарби та диму – саме в цьому полягав протест.
Активісти не обмежилися лише фарбами і наліпками. У хід ішли петарди різної потужності.


Деякі дії активістів, за словами патрульної поліції, що стежила за порядком, були незаконними, схожими на дебош. Коли учасники акції почали розбивати логотип “Сбербанку”, поліцейські швидко зреагували і зробили зауваження. Відбувся невеличкий конфлікт між активістами та патрульними.

Своєрідним символом протесту учасники вважали мур, який вони спорудили.

Деякі тернополяни, що споглядали за даним дійством, були цілком згідні із позицією і діями активістів, проте дехто обурювався саме таким радикальним методам.

Заключним етапом протесту став гімн-молитва націоналістів.

Для тернополян розробили соціальний довідник на випадок насильства у сім’ї (ФОТО)

У тернополянина з гаража викрали 50 новеньких дверей