Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Дмитро Підручний провалив заключний етап Кубка світу і залишився за межами елітної двадцятки

Перед заключним етапом Кубка світу з біатлону тернополянин Дмитро Підручний мав шанс поборотися за місце в елітній двадцятці підсумкового загального заліку Кубка світу’2016/17.

Для цього Дмитру необхідно було виступити якнайкраще на завершальному етапі в Холменколлені. Та, на жаль, виступ Дмитра в Норвегії вийшов найгіршим у сезоні.

Вже в спринті Підручний припустився двох промахів, а невисока швидкість не дозволила йому увійти до гонки переслідування — лише 64 місце. Такий провал не дозволив Дмитрові не лише поборотися за місце в 20-ці кращих, а залишив його за межами й фінального мас-старту. Таким чином, Дмитро не набрав у Холменколлені жодного очка й опустився в підсумку на 27 місце загального заліку.

А ось Сергій Семенов може занести собі гонки в Норвегії до активу — 5-те місце в спринті, 17-те у гонці переслідування та 21-ше у міс-старті дозволили Сергію навіть обійти Дмитра і у підсумку фінішувати 23-ім біатлоністом планети цього сезону.

А ось жіноча збірна України знову порадувала. Уже вп’яте поспіль представниця нашої збірної — у десятці загального заліку Кубка світу. У 2013 році там були Олена Підгрушна і Віта Семеренко; у 2014-ому та 2015-ому — Валя Семеренко; у 2016-ому — знову Підгрушна і ось тепер Юлія Джима. Причому фініш сезону Юля провела, як то кажуть, «на зубах», за високої конкуренції, і виборола підсумкове 8-ме місце. А загалом уже п’ять сезонів наша 26-річна спортсменка фінішує у елітній тридцятці, демонструючи позитивну динаміку. Такій стабільності можна позаздрити.

Ну, а Великий кришталевий глобус цього сезону дістався німкені Лаурі Далмайєр. Навіть дуже сильний виступ чешки Габріели Коукалової (15 нагород за сезон, з них п’ять золотих) не дозволив їй конкурувати з Лаурою. У німкені — 15 перемог (п’ять — у естафетах)! А ось маленькі «глобуси», за окремі дисципліни, лідерки поділили порівну — по два.

У чоловічому заліку француз Мартен Фуркад був поза конкуренцією. Він заздалегідь забезпечив собі Великий глобус, а у Норвегії додав до цього виступу усі чотири малі «глобуси». А ще в активі непереможного француза повторення, видавалося б, вічного рекорду шведки Магдалени Форсберг — 14 перемог в особистих гонках за один сезон.

Отож, сезон завершено, а вже за два місяці… біатлоністи розпочнуть підготовку до наступного сезону. Він — особливий, адже вмістить лютневу Олімпіаду в Південній Кореї. Отож, до нових стартів і українських перемог!

Олекса СОНЯХ

Тернопільська «Галичанка» з другого місця вийшла до фінального етапу

Тернопільські хулігани вночі пошкодили 11 автомобілів (ФОТО)