Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Для тернополян розробили соціальний довідник на випадок насильства у сім’ї (ФОТО)

Христина Біла (друга зліва)

У Тернополі презентували соціальний довідник міста, у якому міститься інформація про урядові та неурядові організації, які надають допомогу у випадку насильства у сім’ї.

Христина Біла (друга зліва)

У Тернополі презентували проект «Захист від насильства – це твоє право», який реалізовує громадська організація «Молодіжний центр розвитку «МІСТ» спільно з громадською спілкою «Освітній дім прав людини в Чернігові», а також Національним фондом на підтримку демократії (NED). Проект є частиною плану дій Всеукраїнської освітньої програму «Розуміємо права людини». Мета проекту, за словами організаторів, розширити можливості та доступ до соціальних послуг у Тернополі для людей шляхом інформаційно-просвітницької кампанії.

– Ми усвідомлюємо, що проблема насильства торкається багатьох людей, але їм важко про це говорити і важко насправді знайти інформацію щодо того, куди звертатися, яку допомогу в місті можна отримати, – розповідає керівник ГО «Молодіжний центр розвитку «МІСТ» Христина Біла. – Для того, щоб цю проблему вирішити якимось чином ми в рамках цього проекту розробили соціальний довідник міста, який містить інформацію про урядові та неурядові організації, які надають послуги в сфері попередження та допомоги у вирішенні проблем насильства в сім’ї. Це можуть бути послуги різного характеру – юридичні, психологічні, соціальні, інформаційні і, власне, в цьому довіднику представлений перелік організацій та їхні контакти і послуги, які вони надають.

За словами Христини Білої, у соціальному довіднику також міститься інформація про те, що таке насильство, які його види і які є індикатори для того, щоб люди могли ідентифікувати ситуації, які виникають, та як їх класифікувати. Цей довідник будуть розповсюджувати серед різних організацій, які працюють у цьому напрямі, та серед населення.

Крім організацій, до яких можна звернутися, щоб отримати допомогу, можна ще звернутися за телефоном всеукраїнської безкоштовної гарячої лінії з протидії насильства в сім’ї – 0 800 500 335, або ж за телефоном довіри у Тернополі – (0352) 43 31 00 та 386 з мобільного.

Галина Тиха

Аварія у Тернополі на Злуки: молода дівчина збила п’яного чоловіка (ФОТО)

Кінець російському “Сбербанку” в Тернополі. Активісти заблокували вхід цеглою (ФОТО)