Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Депутати Тернопільської облради одноголосно підтримали учасників блокади (ФОТО)

Сьогодні, 14 березня, на позачерговій сесії Тернопільської обласної ради 47 депутатів підтримали учасників блокади торгівлі з окупантами. Депутати вимагають звільнити усіх затриманих 13 березня та закрити кримінальні провадження проти них.

З приводу того, що вчора, 13 березня у Кривому Торці, що на Донеччині, відбувся силовий розгін й затримання учасників блокади, по всій Україні виникла хвиля протестів. Зокрема, й у Тернополі активісти зібралися під обласною держадміністрацією. Вони підпалили шини й вимагали скликання позачергової сесії, що, власне, й сталося.

Сьогодні вранці на ім’я голови Тернопільської обласної ради Віктора Овчарука надійшло звернення від керівників фракцій Тернопільської обласної ради й заява від обласних депутатів з вимогою негайно скликати позачергове пленарне засідання сесії Тернопільської обласної ради з винесенням на розгляд заяви депутатів про засудження силового розгону Редуту №3 імені добровольців 16 батальйону 58 мотопіхотної бригади блокади торгівлі з окупованими територіями, що відбулося 13 березня. На термінову сесію з’їхалося 48 з 64 депутатів обласної ради. Паралельно сесії обласних ради тривали й в інших областях.

На засідання сесії прийшло багато активістів, волонтерів, бійців, які вимагали від депутатів підтримати їх і засудити торгівлю з окупантами на державному рівні. Принесли навіть тепер уже легендарну собачу будку про що анонсували заздалегідь. «Друзі, чи є у когось непотрібна собача будка? – написали  активісти ВО «Автомайдан. Тернопільський осередок» на своїй сторінці у Фейсбуці. – Якщо є – пожертвуйте. Не знайдемо готової, запасіться інструментами та дошками – зробимо її власноруч, аби чиновники на чолі із гарантом не думали, що ми (далі цитата президента): «навіть собачої будки в житті не збудували, а закликаємо до дестабілізації в країні…»

Активістів почули небайдужі, як почули також депутати, які одноголосно підтримали проект звернення до керівної верхівки з приводу засудження силового розгону учасників блокади, закриття кримінальних проваджень, а також вимоги негайної відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та інших силовиків. Цікаво, що 13 з 47 голосів “за” віддали представники президентської фракції.

Галина Тиха

Де у Тернополі в середу не буде світла (перелік вулиць)

У Тернополі в малолітньої дитини застряг кусок тіста в горлі