Через весняний авітаміноз тернополяни найбільше купують лимони

З початком весни і відповідно через зиму зменшення вітамінів в організмі тернополяни, щоб вберегти себе від застуд і щоб зміцнити імунітет, купують лимони.

Взагалі, за спостереженням продавців, незважаючи на подорожчання цитрусових, їх купують активніше, ніж гранати, яблука чи банани. Хоча мандарини, які тепер коштують близько 52 грн. за кілограм, купують рідше.

Розбирають переважно лимони, кілограм яких коштує від 50 до 58 грн., апельсини, які можна придбати в середньому за 34 грн. за кілограм. Дорожчі грейпфрути – 60 грн. за кілограм. Подорожчали й гранати. Тепер за кілограм цього солодкого й не менш корисного фрукта доведеться заплатити до 80 гривень. Банани коштують від 30 до 40 грн. за кілограм.

Найдешевші яблука. Якщо імпортні, то їх можна придбати в середньому за 12 грн. за кілограм, якщо свої, а такі переважно продають лише на ринку, коштують від 4 до 8 грн. за кілограм.

Часто тернополяни купують також імбир, який неабияк допомагає зміцнити імунітет, особливо в такий післязимовий і ще не зовсім по-весняному теплий період. Імбир використовують до чаю або настоюють на воді, яку потрібно пити протягом дня. Кілограм цього кореня коштує в середньому 76 гривень.

Проте, за порадами фахівців, щоб залишатися здоровим та активним, потрібно, крім вживання фруктів багатих на вітаміни, проводити більше часу на свіжому повітрі, рухатися й «переносити» у свій повсякденний спосіб життя якомога більше позитивних емоцій.

Галина Тиха

Тиха Галина

This website uses cookies.