Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі задекларували свої доходи шестеро мільйонерів

До податкової у Тернополі громадяни вже подали понад 1200 декларацій про доходи за 2016 рік. Більше 800 декларацій подали з метою реалізації права на податкову знижку.

Наразі триває кампанія декларування доходів громадян, які не були оподатковані торік. Декларації для таких потрібно подати до 1 травня поточного року, а податкове зобов’язання, що платник зазначив у поданій ним декларації, потрібно сплатити до 1 серпня. Власне, з цього приводу у середу, 15 березня, був брифінг заступника начальника Тернопільської ОДПІ Володимира Гузенкова.

За його словами, 403 декларації подали громадяни, які зобов’язані задекларувати отримані доходи. Загальна задекларована сума складає 54 млн. грн., нараховані податкові зобов’язання – майже два мільйони гривень та військовий збір – 438 тис. грн. 144 декларації подано про отримані доходи у вигляді спадщини, 42 платники задекларували доходи від надання в оренду нерухомого майна на суму доходу більше мільйона гривень та отримано 25 декларацій від осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність на суму доходу близько мільйона гривень.

– Наразі є шість поданих декларацій з доходами понад мільйон гривень, – каже Володимир Гузенков. – Сума загального річного доходу у них склала – 13-ть мільйонів гривень, самостійно нараховані податкові зобов’язання ПДФО – 101 тисячу гривень, а військовий збір – 30 тисяч гривень. Понад 800 громадянам, які подали декларації з метою реалізації права на податкову знижку – отримання податкової знижки за оплату навчання, за іпотечним кредитуванням, за договорами довгострокового страхування життя, по витратах на оплату державних послуг по усиновленню дитини, задекларовано до повернення податку на доходи більше мільйона гривень.

У податковій нагадують, що декларації на отримання податкової знижки можна подавати впродовж року до 31 грудня включно. Для тих громадян, які мають обов’язок подати декларацію про майновий стан і доходи, термін встановлено до 1 травня. Декларація про майновий стан і доходи, за вибором платника податків, подається одним із трьох способів: особисто платником податків, поштовим відправленням (з повідомленням про вручення) чи засобами електронного зв’язку.

Для успішного проведення кампанії декларування фахівці Тернопільської об’єднаної податкової інспекції надають консультації, проводять тренінги та надають практичну допомогу в заповненні декларації про майновий стан і доходи – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1, телефон: 43-46-10, 43-46-46.

Галина Тиха

У Тернополі СБУ затримала чиновника під час отримання “відкату” (ФОТО)

Сергій Надал прокоментував вчорашній “штурм” міської ради