Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські таксисти влаштували тарифний страйк

У Тернополі таксисти влаштували страйк, бо вимагають підвищення мінімального тарифу на проїзд до 35 гривень та 7.50 грн. за кілометр.

Збунтувалися таксисти різних фірм сьогодні вранці, 27 березня, на Збаразькому кільці в Тернополі. Водії припаркували близько півсотні автомобілів вздовж дороги, демонструючи таким чином свій протест.

За їхніми словами, теперішні тарифи на проїзд у таксі, а наразі мінімалка – 25 гривень, їх не влаштовують, тому вони вимагають підвищити її до 35 гривень. Крім того, вимагають збільшити вартість проїзду за кілометр до 7.50 грн. Тоді як тепер тариф за кілометр становить 6.80 грн.

Рішуче налаштовані водії запевняють, що це не одноразова акція, вони влаштовуватимуть страйки щоранку допоки не доб’ються від керівників таксофірм свого. Мотивують таксисти таке рішення тим, що їм стало важче виживати при теперішніх цінах і в теперішніх умовах. Зокрема, бідкаються вони, з підвищенням мінімальної зарплати до 3200 гривень, збільшилися й податки, подорожчало пальне та запчастини до автівок, дороге також техобслуговування.

Нагадаємо, підвищення тарифів на проїзд у таксі здійснювали у вересні 2016-го. Тоді мінімальний тариф підняли до 22-25 гривень, а вартість за один кілометр – до 5.50-6 гривень у межах міста і до 6-7 гривень за містом.

Галина ТИХА

 

Тернополянин упав з квадроцикла і отримав важкі травми

На вихідних у Скалаті розбилися два автомобілі (ФОТО)