Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополян чекають штрафи за проживання не за пропискою

В Україні в скорім часі планують ввести штрафи за проживання не за місцем реєстрації. Відтак, тернополяни, які підпадають під цю категорію, повинні готувати гаманці.

Порушників очікують попередження та штрафи у розмірі до 50 гривень. Перше порушення обійдеться попередженням, а от друге вже оцінюється штрафом у розмірі 17 гривень. Максимальний розмір штрафу – 51 гривня.

За словами ініціаторів такого нововведення, така постанова дозволить поповнити місцеві бюджети за рахунок громадян, що проживають не за місцем прописки. Під штрафування підпадає проживання у місці без прописки протягом 30 днів і більше. Тобто, якщо ви прописані в одному місті, а живете, навчаєтесь чи працюєте в іншому – готуйте гроші на штраф.

Громадянам, котрі проживають не за місцем своєї прописки потрібно мати документи реєстрації зі свого постійного місця проживання: договір оренди, документи на житло.

Варто зазначити, що довести порушення досить складно. Зважаючи на розмір максимального штрафу, ніхто розслідуваннями займатись звісно ж не буде, повідомляють “Тернополяни”.

Нічна погоня у Тернополі: поліція гналась за п’яним водієм на “бумері” (ВІДЕО)

У Тернополі на Лисенка обікрали квартиру (ФОТО)