Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Селянам нагадують що доходи, отримані від обробітку землі, теж оподатковуються

Громадянам, які власною технікою здійснюють обробіток землі не у своєму господарстві, теж потрібно подавати декларації  про доходи та сплачувати відповідні податки.

Декларуючи свої доходи та сплачуючи податки, громадяни роблять індивідуальний внесок у добробут своєї держави. Декларацію про майновий стан і доходи подають особи, що отримали спадщину чи подарунок, громадяни, які здають в оренду житло, землю, нерухоме або рухоме майно, а також особи, що отримали доходи, з яких не утримувався податок тощо. Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку.

Зокрема, звертаємо увагу громадян-мешканців громад, які здійснюють обробіток землі власною технікою не у своєму господарстві, а на замовлення за певну оплату. Отриманий в результаті надання таких послуг дохід підлягає декларуванню. Відтак суму таких доходів необхідно включити до загального річного оподатковуваного доходу та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року, нарахувати і сплатити до бюджету податок з таких доходів за ставкою 18% та військовий збір – 1,5%.

Нагадаємо, що декларацію можна подати особисто платником або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством.

Декларації подають до державної податкової інспекції за місцем податкової адреси платника. Платники, які зобов’язані подавати таку декларацію, повинні зробити не пізніше 03 травня 2016 року, а фізичні особи, які мають право на податкову знижку, можуть скористатися таким правом протягом всього календарного року, наступного за звітним, тобто по 31 грудня 2016 року.

Відділ організації роботи Головного управління ДФС у Тернопільській області

Поблизу Тернополя аварійну споруду висадили в повітря (ФОТО)

У Тернопіль повертається великий футбол (ФОТО)