Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Продаж легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда: що з оподаткуванням?

Порядок оподаткування податків на доходи фізичних осіб (далі – податок) операцій з продажу або обміну фізичними особами об’єктів рухомого майна визначений статтею 173 Податкового кодексу України.

Дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, не підлягає оподаткуванню.

Дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року двох та більше об’єктів рухомого майна, підлягає оподаткуванню за ставкою 5%.

Якщо стороною договору купівлі-продажу об’єкта рухомого майна є юридична особа чи фізична особа-підприємець, така особа вважається податковим агентом платника податку та зобов’язана виконати функції податкового агента.

З урахуванням інформації про черговість продажу рухомого майна, зазначеної платником податку у договорі купівлі-продажу чи окремій заяві, податковий агент утримує податок за ставками, визначеними ПКУ.

Про це більш детально йдеться у листі ДФС України від 01.03.2017 №5162/7/99-99-13-01-03-17 «Про продаж двох або більше об’єктів рухомого майна».

Відділ організації роботи Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

У патрульну поліцію Тернополя буде оголошено додатковий набір

Тернопільські патрульні, які потрапили в ДТП, гналися за колишнім працівником ДАІ