Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині прокурор “здав” топ-прокурора

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою викрили на хабарництві  керівника однієї з місцевих прокуратур Тернопільської області.


Генеральна інспекція Генеральної прокуратури України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що на початку березня 2017 року керівник Чортківської місцевої прокуратури Тернопільської області вимагав від прокурора цієї ж прокуратури надати йому грошові кошти у сумі 5 тис грн за ненастання для нього негативних наслідків за допущені у роботі недоліки, які були виявлені працівниками Генеральної прокуратури України в середині березня 2017 року у ході перевірки щодо дотримання прокуратурами Тернопільської області законодавства про попереднє ув’язнення, про національну поліцію та іншого законодавства щодо додержання конституційних прав затриманих, ув’язнених та адмінарештованих осіб у спеціальних установах, тощо, що згідно розподілу обов’язків є безпосереднім напрямком діяльності підпорядкованого прокурора.

Слідчим Генеральної інспекції Генпрокуратури спільно із працівниками управління СБУ у Тернопільській області 22.03.2017 керівника Чортківської місцевої прокуратури Тернопільської області після одержання від підпорядкованого прокурора неправомірної вигоди у сумі 5 тис. грн затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, досудове розслідування триває, повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України.

Відомий письменник працюватиме над серією книг про Тернопіль

На Тернопільщині легковик в’їхав у бетонний відбійник, люди з переломами у лікарні