Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Для заробітчан є приємна новина

Є всі шанси, що зовсім скоро тернопільські заробітчани зможуть прилітати додому. Сьогодні. 24 березня, польські й тернопільські чиновники обговорили варіанти співпраці.

Місцевий аеропорт – знову питання номер один

Сьогодні до Тернополя приїхала делегація міжнародного аеропорту в Жешуві, щоб познайомитися з тернопільським летовищем. Приїзд поляків є можливістю співпраці між аеропортом в Тернополі та у Жешуві.

— Для розвитку і запуску аеропорту в Тернополі важливо залучити досвід розвитку аеропорту в Жешуві, який був на узбіччі країни, а сьогодні — важливий транзитний елемент авіасполучення у Європі, — каже голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Розпочалася зустріч із презентації Тернопільської області.

— Нещодавно ми відвідали аеропорт в Жешуві, познайомилися з його роботою. На основі вашого досвіду хочемо, щоб аеропорт в Тернополі запрацював. Велика кількість населення перебуває на заробітках в Польщі, тому повітряне сполучення буде корисним. Все, що ви запропонуєте ми готові розглянути й зробити, — голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

— Ми раді нашому візиту на Тернопільщину. Наша зустріч тут — це результат X Форуму Європа-Україна. Над сьогоднішнім статусом аеропорту «Жешув-Ясьонка» працювали десять років. У 2015 році здали останній термінал. Але робота триває — розбудовуємо злітну смугу. Ми раді, що влада області готова до діалогу і співпраці та дуже сподіваємося, що наш досвід розвитку аеропорту буде корисний для вас», — зазначив Голова Ради директорів міжнародного аеропорту «Жешув-Ясьонка» Міхал Табіш.

— Щонайменше, сто тисяч жителів Тернопільщини перебувають на заробітках в Греції, Іспанії, Португалії, Італії. Значна частина їздить за кордон бусами. Якщо буде співпраця з Тернопільським летовищем та летовищем у Жешуві, пасажиропотік з Хмельницького, Чернівців, Рівного, Луцька, частково Львова і Франківщини перейде в нашу сторону. Відстань між аеропортом та цими областями від 120-150 кілометрів. Найважливіше те, що люди зможуть у Жешуві здійснювати пересадку і летіти в інші країни Європи. З Жешува до Іспанії можна прилетіти за 30 євро, — розповідає голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Тернопільський аеропорт показали в інфографіці. Керівництво міжнародного аеропорту «Жешув-Ясьонка» (Республіка Польща) після перегляду, запитали про фінансування. За словами Степана Барни, основні кошти залучатимуть шляхом інвестицій, також з фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету.

Після зустрічі поїхали оглядати Тернопільське летовище, пише “Доба”.

Дорожники в Тернополі тепер отримуватимуть значно більше грошей

Завтра тернополяни масово зберуться біля ставу