Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У поліції попереджають про новий небезпечний флешмоб для підлітків

Найбільш вразливою до дій зловмисників, які адмініструють в мережі інтернет так звані групи смерті, є категорія підлітків віком 13-17 років. Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

Правоохоронці фіксують появу кількох небезпечних “розваг”, які є спробами доведення підлітків до самогубства або можуть завершитися летальним випадком.

“Так звані куратори виявляють у соцмережах сторінки підлітків, які з тих чи інших причин перебувають у депресивному стані. Відтак через систему так званих квестів (завдань з обов’язковим спричиненням собі тілесних ушкоджень або заподіянням болю) зловмисники з допомогою методик нейролінгвістичного програмування, погроз або шантажу намагаються довести дітей до суїциду”, – попереджають у поліції.

Зараз правоохоронці фіксують появу нових так званих флешмобів, один з них передбачає зникнення підлітка на добу з місця проживання або навчання без жодного повідомлення про себе.

“З початку року до поліції надійшло 744 заяви про зникнення підлітків. 670 з них були оперативно знайдені поліцейськими”, – йдеться в повідомленні.

Ще одна небезпечна “розвага” – раптове перебігання дороги перед транспортними засобами.

З початку 2017 року жертвами подібних “розваг” вже стали 376 дітей віком до 18 років, які постраждали у 332 дорожньо-транспортних пригодах. У результаті ДТП 11 дітей загинули, ще 365 – отримали травми.

 

У центрі Тернополя на місці колишнього кінотеатру хочуть збудувати готель

Папу римського Франциска запросили відвідати Зарваницю, що на Тернопільщині