Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

ФК “Тернопіль” на останніх хвилинах рятується від поразки

ФК «Тернопіль» у першому весняному матчі будь-що мав перемагати ФК «Суми»,  щоб скоротити відставання від суперників по турнірній таблиці. 

На жаль, наші земляки цього зробити не змогли, чим ще більше собі ускладнили боротьбу за збереження прописки в першій лізі. Нічия 2:2 здобута наприкінці матчу швидше на користь сумчан…

Як повідомляє прес-служба ФК “Тернопіль”, дебют матчу був за нашими земляками, які на старті видали кілька небезпечних фланговий прострілів, але важке поле (практично весь матч моросив дощ зі снігом) робило свою справу. Особливо перспективним був момент у Ігоря Вонса, якому м’яч під удар скинув Юрій Захарків. Ігор пробивав по воротах метрів з 8-ми, але зробив це не сильно і шанс було втрачено.

Те що не вдалося господарям, сповна скористалися гості. Степан Клекот у карній зоні поклав на газон Олександра Яровенка і постраждалий сам реалізував пенальті – 0:1. Тернополяни повинні було зрівнювати рахунок після подачі кутового, однак удар головою з близької відставні Ігоря Курила не досяг цілі. Майже одразу не менш, а можливо ще більш гольовий момент виник у лівого півзахисника ФК «Суми» Ярослава Захаревича, котрий замикав фланговий навіс, але з вбивчої позиції поцілив у тернопільського кіпера Олександра Воробея.

Десь після 30-ої хвилини і до завершення першого тайму господарі взяли в облогу штрафний майданчик сумчан. Лише один Юрій Захарків щонайменше чотири рази опинявся на гольових позиціях. Спершу він пробив вище воріт з воротарського майданчика, потім не зумів переграти воротаря ФК «Суми», занадто близько зблизившись з ним. Та з третьої спроби нападник таки відзначився, щоправда приклав для цього не багато зусиль. Все за нього зробили партнери по команді – Ігор Вонс навісив зі штрафного, а роланд Білала прострілив уздовж воріт. Захарківу залишалося лише переправити м’яча у порожні ворота – 1:1. Майже одразу Юрій міг виводити свою команду вперед, але з лінії штрафного майданчика його удар трішки підкоректував оборонець гостей і м’яч пішов на кутовий.

Старт другого тайму приніс гол. Господарі поля розіграли м’яча, Володимир Пришнівський невдало відпасував м’яча на Степана Клекота, той перебуваючи під пресом вибив смугастого, який через Муховикова дістався до Олександра Яровенка. Форвард не довго думаючи завдав гарматного удару, який застав зненацька кіпера ФК «Тернопіь» Олександра Воробея – 1:2. Курйозний гол повністю зруйнував плани на другий тайм тернопільських тренерів. Господарям довелося ризикувати та поспішати, але це призводило до багатьох втрат м’яча. По великому рахунку до 90-ої запам’ятався лише удар Захарківа після кутового – оборонець вибив м’яча з лінії воріт та двома неточними ударами з середньої відстані Ігоря Вонса. На 81-й хвилині сумчани опинилися в меншості – через два попередження з поля був вилучений Ярослав Захаревич. Десять хвилин тернополянам потрібно було, щоб реалізувати більшість. Володимир Пришнівський та Ігор Курило розіграли комбінацію на лівому краю атаки. Капітан прострілив на Романа Дацюка і другий новачок ФК «Тернопіль» зумів у першому ж своєму матчі відзначитися. Арбітр компенсував до другого тайму цілих п’ять хвилин, які наші земляки провели в постійних атаках, але до небезпек можна віднести хіба що неточний удар Тараса Кривого з лінії штрафного майданчика.

Отож, у першому офіційному матчі 2017 року тернополяни не перемогли, хоча дуже старалися це зробити. Втрата очок з безпосереднім конкурентом за місце під сонце та ще й у домашньому матчі може негативно відбитися на подальшій долі команди. Тому вже в наступному виїзному матчі ФК «Тернопіль» потрібно грати на перемогу з ковалівським «Колосом»…

Тернополяни розповіли, де купують одяг: на ринку, в “секондах” чи магазинах

Колишній футболіст тернопільської “Ниви” виявився прихильником луганських сепаратистів