Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Жителі Канади допомагатимуть тернополянкам народжувати більше дітей (ФОТО)

Гуманітарну допомогу з Канади днями отримав Обласний перинатальний центр «Мати і дитина». Завдяки отриманому санітарному автомобілю, місцеві жінки матимуть змогу швидше та безпечніше доїхати до лікувального закладу.

Наразі це єдиний такий транспорт у перинатальному центрі.

Новенький, оснащений всім необхідним санітарний автомобіль «Crestline GM Chevrolet G 3500» прибув у  Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина».

Це стало можливим в результаті плідної півторарічної співпраці з «Канадським Фондом Дітям Чорнобиля», Конгресом Українців Канади, Міжнародним благодійним фондом «Карітас України».

Украй необхідно забезпечити маршрутизацію пацієнток високого ризику (а це 15-17% всіх вагітних) із найвіддаленіших куточків області до закладу третинного рівня надання високоспеціалізованої допомоги, де створено найкращі умови для розродження вагітних групи високого ризику, для ведення передчасних пологів, для виходжування недоношених малюків з надзвичайно малою вагою тіла. Транспортування має бути невід’ємною частиною планування цих програм. Отож акушерсько-анестезіологічна бригада з відповідним транспортним засобом тепер готова для надання невідкладної медичної допомоги вагітним, роділлям та породіллям, безпечного та кваліфікованого транспортування пацієнток із закладів первинного та вторинного рівня до перинатального центру,  – запевнили в управлінні охорони здоро’вя Тернопільської ОДА., повідомляє “Ровесник”.

Судитимуть поліцейського, який біля магазину побив тернополянина

На Тернопільщині водій буса збив на смерть жінку, яка йшла проїжджою частиною (ФОТО)