У Тернополі активісти та волонтери підготували важливе звернення до влади

Сьогодні, 9 лютого, тернопільські активісти провели національний круглий стіл «Єдність заради перемоги», аби закликати владу припинити розбрат і розпочати внутрішній політичний діалог.


За словами співкоординатора Всеукраїнської мережі «Вільні Люди», голови «Самооборони Майдану Тернопільщини» Івана Ковалика, після Революції Гідності минули три роки, тому вже можна робити якісь висновки.

– Революція Гідності плавно переросла в російську агресію щодо української нації, яка проявилася не тільки в окупації частини нашої території, – каже він. – Ми сьогодні бачимо російську агресію у різних сферах – у політиці, економіці, в інформаційному просторі, в духовній сфері… Здавалося б що ми можемо робити в такій ситуації?! І в нашому середовищі зародилася така ідея: навіть якщо ми будемо чекати до наступного скликання Парламенту, то невідомо яким він буде, а тому потрібно максимально з громадського сектора впливати на політиків для того, щоб унеможливити вплив Росії як на зовнішньому, так і на внутрішньому фронтах і могти боротися з ним на законодавчому рівні. На жаль, інститути громадянського суспільства, скажімо, громадська організація не може перемагати Росію у цих всіх площинах, наші удари – точкові, а не повномасштабні, щоб вони були повномасштабні має бути чітка політика держави, яка б проявлялася у законопроектах.

Для цього активісти, власне, й вирішили зробити таку ініціативу – національний круглий стіл «Єдність заради перемоги». Сьогодні відбувся її обласний етап.

Круглий стіл відбувався за участі громадськості, без політичних партій, де активісти обговорили документ і текст звернення до парламентських сил, озвучений на національному круглому столі 22 січня в Києві. До 16, передбачених в тексті документу, пунктів під якими мають підписатися народні обранці, активісти внесли свої правки і подали пропозиції. Через тиждень вони планують зустрітися з народними депутатами від Тернопільщини, щоб обговорити цей документ з ними задля того, аби вони були лобістами цих речей у Парламенті.

Галина ТИХА

-

This website uses cookies.