Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополяни виступають проти будівництва готельно-розважального комплексу

У Тернополі мешканці кількох будинків на бульварі С. Петлюри та вул. 15 Квітня виступають проти побудови у їхній відпочинковій зоні готельно-розважального комплексу.

Власне, через це кілька представників громадськості 24 лютого звернулися на сесії до міського голови та депутатів.

За їхніми совами, торік у жовтні, коли забудовник прийшов на земельну ділянку, громада вийшла проти цієї, як вони всі вважають незаконної забудови.

– Це йдеться про ділянку на зупинці біля «старого» Сільпо. Ця ділянка, якою ми всі ходимо, це наша відпочинкова зона. Різними алейками ми проходимо від зупинки до своїх будинків, – розповіла одна із представників громади. – Тепер там хочуть побудувати готельно-розважальний комплекс. А жодних загальних слухань чи громадських зборів з приводу забудови і з приводу продажу земельної ділянки не проводили. Нині громада зібрала більше півтисячі підписів проти цієї забудови. Ми дуже хочемо, щоб депутати прислухалися до наших вимог, бо будівельні роботи, які там будуть проводитися порушують усі норми чинного законодавства, не враховуючи інтересів мешканців. Крім того, це ускладнює екологічну ситуацію, створює перешкоди у користуванні прибудинкової території на бульварі мешканців вулиці 15 Квітня та бульвару Петлюри.

Депутати вислухали представників громадськості, але позаяк з порядку денного сесії були зняті всі земельні питання, то цього питання ніхто не розглядав.

Галина Тиха 

Три циганки із Волинської області видурили у тернополянки десятки тисяч гривень

На Тернопільщині водій “жигуля” збив жінку