Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські поліцейські збираються оголосити підозру ще кільком шахраям із “Хеліксу”

Крім трьох затриманих «діамантових» директорів фінансової піраміди «Хелікс», є й інші підозрювані у даному кримінальному провадженні. Наразі тривають слідчі дії, після завершення яких шахраям оголосять підозру.

За словами керівника Відділу комунікації ГУНП у Тернопільській області Сергія Крети, до поліції вже звернулися 480 людей, які потерпіли через шахрайську дії з боку керівників фінансової піраміди «Хелікс». З них 227 людей уже допитані.

– Вони розповіли, як, власне, відбувалася ця схема, які кошти й куди пересилали, хто їх спонукав до співпраці з компанією, – розповідає Сергій Йосипович. – На сьогоднішній день збитки становлять 37 мільйонів гривень. Є різні суми, які потерпілі вкладали – а це від 50 тисяч доларів до ста доларів США. Звертаються люди з різних країн – з Молдови, Ізраїлю, Казахстану. Найбільше потерпіли, звичайно, вкладники з Тернопільської області.

Після того, як арештували «діамантових» директорів компанії, а саме Дмитра Нагуту, Богдана Воронцова та Романа Фелика, у них арештували й усе майно – автівки, квартири, будинки, банківські картки. Сума арештованого майна складає понад 25 мільйонів гривень, тому у поліції зазначають, що все-таки є можливість вкладникам повернути їхні кошти.

– Щодо цієї справи триває розслідування, – каже Сергій Йосипович. – Є ще інше майно, яке також можливо буде арештовано. До нас щодня надходять заяви від потерпілих. Є й інші підозрювані у даному кримінальному провадженні, але їх ще не затримали, тривають слідчі дії і незабаром їм оголосять підозру. Це стосується безпосередньо тих людей, які брали кошти із вкладників й проводили з ними шахрайські дії.

Нагадаємо, в кінці минулого року правоохоронці затримали трьох підозрюваних у вчиненні шахрайських дій та організації фінансової піраміди «Хелікс». Суд обрав їм міру запобіжного заходу – тримання під вартою, але вони внесли заставу й тепер перебувають під домашнім арештом.

Галина ТИХА

У політика із Тернополя відібрали орден за антисемітські погляди

Тернопільська “Галичанка” перервала дев’ятиматчеву переможну серію