Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Злочинні лісоруби залишили після себе майже 200 пеньків

Факт незаконної вирубки дерев зафіксовано у Зборівському району.

Фото з мережі Інтернет

В ході проведення позапланової перевірки Зборівського районного комунального агролісогосподарського підприємства «Зборіврайагроліс» працівниками Державної екологічної інспекції у кварталі 15  встановлено факт незаконного вирубування 171 дерева порід  дуб, граб, осика, береза, черешня, сосна та ялина.

Розмір шкоди, заподіяної лісу внаслідок вищевказаної рубки складає близько 500 тис.грн., повідомляють у прес-службі Державної екологічної інспекції у Тернопільській області.

Так, напередодні директором підприєства «Зборіврайагроліс» на польовій дорозі неподалік с.Бзовиця Зборівського району затримано гужовий транспортний засіб, який був загружений лісопродукцією. Встановлено, що дану лісопродукцію зловмисники незаконно заготовляли у 15 кварталі вказаного підприємства про що свідчать  співставлені зрізи з комлів лісопродукції та пнів у лісі.

Порушників природоохоронного законодавства встановлено та відібрано відповідні пояснення.

Оскільки, в даному порушенні природоохоронного законодавства вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст.246 ККУ, матеріали справи направлено до Зборівського РВ поліції Тернопільського відділу поліції ГУ НП в Тернопільській області для вжиття заходів відповідного реагування.

На Тернопільщині неповнолітнього втікача знайшли у лісі

У Тернополі сотні паломників прийшли помолитися до Чудотворної ікони (ФОТО)