Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині відбулися важливі кадрові призначення

Віталій Найда

Минулий тиждень був щедрим на топові кадрові призначення в органах влади та місцевого самоврядування.

Віталій Найда

Найбільш знаковим є призначення нового керівника управління Служби безпеки в Тернопільській області. 14 лютого Президент україни замінив Олексія Ушанова на Віталія Найду. Новому керівнику Служби безпеки Тернопільщини – 47 років. До призначення очолював департамент контрозвідки у главку. Займався питаннями безпеки в інформаційній сфері.
Призначення №2 – затвердження на посаді начальника інспекції Держпраці в Тернопільській області 31-річну Наталії Рус. Після смерті попереднього керівника молода жінка виконувала його обов’язки. За фахом економіст, навчалася в ТНЕУ. Раніше працювала на різних посадах в органах соціального захисту Тернопільської області. З 1 січня зросла вагомість посади керівника інспекції Держпраці. У цього органу з’явилися додаткові повноваження щодо перевірки суб’єктів підприємницької діяльності на предмет оформлення офіційних трудових відносин з найманими працівниками та накладання значних штрафів за порушення законодавства.
Найбільш резонансними кадрові перестановки відбулися всередині депутатського корпусу Тернопільської міської ради. На Листопадовій нові «вітри», пов’язані з формуванням нової більшості. На посаді секретаря «земельної» депутатської комісії Романа Навроцького замінив Володимир Бліхар. Перший був одним із координаторів неформальної більшості, яка існувала в міськраді останні місяці. Його усунення з посади викликало різку реакцію ряду соратників, які не визнають рішення комісії. Водночас Бліхар, який на останніх виборах балотувався у мери, один з тих, хто збирає нову більшість. Процес змін знайшов своє продовження на депутатській комісії з питань містобудування. Більшість членів комісії домагаються заміни голови комісії Наталії Паньків. Згідно процедури відповідне рішення має прийняти сесії міської ради, яка призначена на 24 лютого.

Вісім підземних чудес Тернопільщини (ФОТО)

Три роки тому у ніч Гніву у Тернополі горіли офіси прокуратури і міліції