Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині шахраї виманили у 80-річного дідуся величезну суму коштів

Нещодавно шахраї виманили у 80-річного дідуся із Кременця величезну суму коштів, залишивши його ні з чим.

За словами правоохоронців, дідусь із дружиною стояли в Кременці на зупинці. До них на іномарці під’їхали невідомі особи віком 22-25 років й запитали, як проїхати до районної лікарні.

Вони розповіли стареньким, що їхній товариш потрапив у жахливу ДТП і зараз перебуває в реанімації. На лікування потрібні великі кошти, а в них із собою немає гривень, лише долари.

– Таким чином вони розговорилися із пенсіонерами, почали перед ними плакати, – каже начальник Відділення комунікації ГУНП у Тернопільській області Сергій Крета. – Потерпілий їм поспівчував і погодився допомогти. Разом з ними машиною під’їхав до себе додому і дав їм десять тисяч гривень, а вони ж як натомість залишили в дідуся пакет нібито з доларами.

Тим часом поки дідусь шукав для них гроші, вони побачили де сховок і коли попросили його подати води, вкрали всі заощадження – а це ще 5 тисяч доларів США.

– Шахраї сказали, що їдуть у лікарню, а після того повернуться, поміняють гроші і віддадуть те, що позичили. Але вже не повернулися, – зазначає Сергій Йосипович. – Вранці, коли дідусь перевірив, що було в пакеті, то побачив чисті папірці, що були поскладені як гроші. Він звернувся в поліцію. Наразі правоохоронцям вдалося розшукати автівку. Тепер встановлюють місце перебування шахраїв.

Як повідомляють правоохоронці, переважно такі злочини скоюють особи ромської національності, які погано розмовляють українською чи російською мовами, втираються у довіру до людей, які їм допомагають, а самі натомість залишаються ошуканими.

Галина ТИХА

Тернопіль відвідала відома персона (ФОТО)

Письменник Олександр Вільчинський: “Гібридна війна, гібридне перемир’я…”