Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині батьки підлітків можуть зітхнути з полегшенням

Після проведеної роботи правоохоронці не виявили жодного факту причетності підлітків до «груп смерті», де адміністратори груп пропонують небезпечні ігри.

Минулого тижня тернопільські правоохоронці розпочали профілактичні бесіди з учнями в навчальних закладах, працювали разом із вчителями задля того, щоб уберегти дітей від непоправного.

– Поліцейські провели лише профілактичні бесіди в школах. За результатами проведеної роботи, в нашій області та в місті не виявлено нікого, хто би вступив до небезпечних груп, – зазначив керівник Відділу комунікації ГУНП у Тернопільській області Сергій Крета. – Правоохоронці працювали на превенцію зі школярами. На щастя, жодного факту причетності когось із дітей до «груп смерті» не було зафіксовано.

Нагадаємо, у соціальних мережах з’явилися групи «Море китів», «Тихі будинки», в яких кваліфіковані психологи доводять підлітків до самогубств. Адміністратори даних груп схиляють підлітків до виконання квестів, які передбачають нанесення каліцтв або заподіяння болю. Коли бачать, що дитина готова до самогубства, кажуть їй усе зняти на відео й підштовшують до фатального кроку…

Утім, на противагу смертельним іграм «Море китів» та «Тихі будинки» в мережі двоє студентів запустили гру «Білий ведмідь». У грі треба виконати 50 завдань. Серед них – прибирання будинку чи фото щоденника з позитивною оцінкою.

Галина Тиха

На Тернопільщині “корупціонер” щедро виписував премії своєму синові

Рейтинг вакансій, які пропонують тернополянам. Нові дані