Комунальне підприємство Тернополя закупило автомобілі на 300 000 євро

Два новенькі автомобілі, змонтовані на базі французького Рено, придбали за кошти Світового банку, у рамках програми «Розвиток міської інфраструктури – 2», на підприємство «Тернопільводоканал».

Вони призначені для проведення робіт на зовнішніх, як правило, каналізаційних і частково водопровідних мережах. Вартість автомобілів близько 300-т тисяч євро.

ВОЛОДИМИР КУЗЬМА, директор КП «Тернопільводоканал»:

«Ближній, є каналопромивний автомобіль. На ньому змонтована спеціальна установка для того, щоби під тиском промивати затори на каналізаційних мережах. Особливістю цього автомобіля є те, що він також має установку для моніторингу стану каналізаційної мережі після того, як ми її промили. Йдучи, за прикладом європейських водоканалів, ми хочемо тепер не тільки в сліпу мити і знати, що якщо вже вода сходить, що більш-менш все нормально, ми хочемо після того обстежувати трубопроводи».

Більше того, окрім поточного моніторингу, всю інформацію фіксуватимуть і архівуватимуть. В перспективі, якщо аварійні ситуації повторюватимуться, матимуть змогу дистанційно визначати можливі причини виходу з ладу тої чи іншої труби, пояснює Володимир Кузьма. Другий автомобіль – це мулосос.

 ВОЛОДИМИР КУЗЬМА, директор КП «Тернопільводоканал»:

«Мусосос призначений для відкачування води при проведені робіт на каналізаційних та водопровідних мережах. Ми в принципі плануємо використовувати цю машину на водопровідних мережах, тобто, коли є витік води чи з колодязя, чи з певного місця, де проводяться аварійно-відновлювальні роботи, відкачується певна кількість рідини в бочку і після того, відповідно, вивозиться чи в систему каналізації, чи в іншу водойму».

«Тернопільводоканал» має близько чотирьох десятків різних одиниць транспортної техніки. Абсолютна більшість якої, підкреслює Володимир Кузьма, придбана вже досить давно і потребує заміни.

ВОЛОДИМИР КУЗЬМА, директор КП «Тернопільводоканал»:

«В нас ще є багато ще газелей, які використовують аварійні служби, КАМази, самоскиди, мулососи. Є ще один автомобіль гідромашина, для каналопромивочних робіт, але нам, наразі, не вистачає цієї однієї машини».

В 2016-му році також, розповідає директор підприємства «Тернопільводоканал», за кошти Світового банку придбали три екскаватори британського виробника та обладнання для лабораторій  з дослідження питної води і водовідведення.

Джерело: ІНТБ

-

This website uses cookies.