Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Депутат Тернопільської облради розповів про вимоги учасників блокади торгівлі з окупованими територіями

Серед учасників акції з блокади «торгівлі на крові», яку організували ветерани АТО, депутат Тернопільської обласної ради, голова фракції «Самопоміч» Віталій Фидрин.


Про це можна дізнатися з соціальних мереж. Разом з своїм бойовим побратимом нардепом Тарасом Пастухом та іншими керівниками Штабу блокади він займається збором інформації, організаційною підтримкою блокади. «Ми уже проїхали декілька тисяч кілометрів по бездоріжжю зони бойових дій, – розповідає Фидрин. При цьому, щодня вдається по кілька годин провести із ветеранами на тому чи іншому редуті».
– Зараз три залізничні колії, які сполучають Україну з ОРДЛО блокують близько двох сотень ветеранів, – каже Віталій Фидрин. Але їм дуже важко без ротації. Окрім того, не заблокованими залишаються ще автошляхи. Тобто, кількість учасників у найближчий час може зрости у рази. Серед учасників блокади уже є ряд тернополян. Практично з перших днів тут перебуває ветеран із Бережан Олег Іванійчук, є тут голова Чортківського осередку «Самопомочі» Олександр Шутков та волонтер Олег Кушнір.
За словами Фидрина, учасникам блокади потрібні дощовики, спальники, ліхтарики, теплі одяг та взуття, зарядні пристрої, рації, бензопили і продукти харчування. Ці речі можна передавати волонтерам.
Наразі в учасників блокади є  дві вимоги: звільнити українських військовополонених і прийняти закон про окуповані території. Прийняття цього закону на їхню думку унеможливить в законний спосіб провадити цю торгівлю. «Для нас це буде перемогою. Тоді буде сенс акцію закінчувати, – каже Віталій Фидрин. Але далі обов’язково потрібно буде контролювати правоохоронців, аби й вони дотримувалися цього закону».

Брила льоду вбила пенсіонерку. Тернополян просять бути обережними

Для бажаючих виїхати в Польщу на заробітки нові складнощі