Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Широкий тернопільський слід на чемпіонаті світу з біатлону (ВІДЕО)

Чемпіонат світу з біатлону’2017 вже став історією. Історією з німецьким акцентом, адже збірна цієї країни виграла 7 золотих нагород у 11-ти гонках. Справжньою героїнею форуму стала нова «бундес-машина» Лаура Далмайєр — із шасти гонок у неї п’ять (!) золотих нагород та одна срібна.

Жіноча збірна України посіла друге місце на Чемпіонаті світу з біатлону

А ось беззаперечний лідер сезону Мартен Фуркад, якому пророчили результати не гірші від Далмайєр, виступив не так яскраво. Він хоч і здобув п’ять нагород у своїх перших п’яти гонках, але серед них лише одну золоту. А в останній гонці чемпіонату — мас-старті — Мартен взагалі лишився за межами призерів.

Провалом можна назвати і виступ норвежців, які вперше за доволі тривалий час залишилися взагалі без «золота». Скандинави, очевидно, як і Фуркад не вгадали з піком форми. До того ж, у них проявилася криза «лави запасних» і за таких обставин 43-річний Уле-Ейнар Бьорндален, як не фантастично це звучить, цілком реально може залишитися в спорті ще на один олімпійській цикл.

Попри невдачі Фуркада і норвежців зуміла «зберегти лице» збірна Росії. Колись грізна команда країни окупантів майже весь чемпіонат провела, маючи в активі лише одну «бронзу», але потім перемогла в чоловічій естафеті, чим врятувалася від суцільної ганьби. Однак, жіноча збірна Росії без обструкції не залишилася, а мат на весь світ Тетяни Акімової лише підсумував її «супервиступ».

Як і очікувалося, збірна України не грала на цьому чемпіонаті «перші скрипки», але свою тему до загальної симфонії «стріляючих лижників» додала. Наші спортсменки — срібні призерки жіночої естафети. І примами тієї події стали дві тернополянки — Олена Підгрушна і Настя Меркушина.

Багато розповідати про фініш Олени в естафетній гонці, гадаємо, не варто, адже, хіба є такі, хто цього не бачив, і хто цього не знає? А якщо такі є, то для них повний запис медальної естафети:

Зазначимо лише, що подвиг Олени в боротьбі з головними «зірками» світового біатлону, і, як наслідок, чотири срібні призерки чемпіонату планети в нашій країні, дозволять усьому виду спорту сподіватися на більш-менш пристойне державне фінансування і на наступний, уже олімпійський сезон.

 

Повна таблиця нагород чемпіонату:

 

 Країна З С Б  Всього
1.  Німеччина 7 1 8
2.  Франція 1 2 4 7
3.  Чехія 1 2 1 4
4.  США 1 1 2
5.  Росія 1 1 2
6.  Норвегія 3 1 4
7.  Білорусь 1 1
7.  Україна 1 1
9.  Австрія 2 2
10.  Фінляндія 1 1
10.  Італія 1 1

 

Окрім цієї срібної медалі відзначимо ще кілька високих місць збірної. Так Сергій Семенов став п’ятим у індивідуальній гонці, Юлія Джима — шостою у мас-старті, а Настя Меркушина — восьмою у гонці переслідування (додамо сюди ще десяте місце у спринті та чотирнадцяте у мас-старті і побачимо, що 22-річна Меркушина виступила найстабільніше з українок), а ще два місця у шістках кращих українських четвірок у змішаній та чоловічій естафетах.

Олекса СОНЯХ

Як тернополянка Олена Підгрушна «звела» з розуму росіянина (ВІДЕО)

Поліція розповіла свою версію про заручників і “маски-шоу” у Збаражі