Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Де проводять канікули тернопільські нардепи?

Перерву між засіданнями Верховної ради народні депутати від Тернопільщини заповнюють по-різному, хто працює в себе на окрузі, хто займається блокадою торгівлі з ЛНР-ДНР, а хто вирішує соціальні питання.

Так, «Галас» поцікавився, чим займаються нардепи від Тернопільщини у вільний від засідань у парламенті час.

Тарас Пастух, член фракції «Самопоміч», цими днями перебуває на сході країни, де бере участь в акції блокування руху вантажів на окуповані території.

За словами Тараса Пастуха, ця блокада катастрофа не для держави, а для олігархів і тих чиновників, які заробляють на війні мільярди, а заразом фінансують терористів.

«Сьогодні з жахом спостергіаємо за боями в Авдіївці. І ще гірше усвідомлювати, що ті «гради», якими терористи обстрілюють наших військових і мирне населення, фінансуються і за рахунок України, – пише нардеп на своїй сторінці у Фейсбуці. – Тому і далі, тут на Сході, підтримуємо Штаб блокади торгівлі з окупантами».

Олег Барна, член фракції БПП «Солідарність», їздить по своєму виборчому окрузі й перевіряє будівництво й стан недобудованих об’єктів.

Зокрема, побував він у Борщові, де, за його словами, цього року вже буде завершене будівництво районного будинку культури.

«Дається взнаки «халтура» виконавців 8-річної давнини з ремонту даху: все потрібно переробляти, замінювати крокви та бляху. Дах над сценою на завершальній стадії. Надалі – зал. Дорого обходиться недолугість та байдужість попередньої влади», – підсумував Олег Барна.

Микола Люшняк, член фракції «Блок Петра Порошенка», працює на своєму окрузі, зокрема, нещодавно завітав із представниками обласної та районної рад до однієї із шкіл Гусятинського району, де вони доклали зусиль, щоб оновити навчальний заклад та матеріально-технічну базу.

Ігор Побер, член фракції «Блок Петра Порошенка», взяв участь у флешмобі #22 PushUpChallenge з віджимання. Народний депутат без значних зусиль виконав потрібну кількість відтискань і передав естафету своєму кумові.

Михайло Головко, член фракції ВО «Свобода», піднімає соціальні питання й направляє згідно із звернень громадян депутатські запити щодо їх вирішення.

«Так, – пише він на своїй сторінці у Фейсбуці, – заяви уряду про зростання споживчого попиту та довіри населення до економіки абсолютно нереалістичні. Уряд Гройсмана звітує про ріст ВВП, про подолання економічної кризи та зростання споживчого попиту і такими заявами намірено вводить громадян в оману, або банально не розбирається в економіці, що ще страшніше ніж перше. Адже, кожен українець є свідком росту інфляції та знецінення національної валюти. Щодо споживчого кошика, то цифри говорять самі за себе: українці почали менше споживати молока на 55%, а м’яса на 36%».

Направив Михайло Головко й депутатський запит щодо виплати надбавки педагогічним працівникам дошкільних навчальних закладів Збаразького району, які колективно звернулися до нього з проханням посприяти у забезпеченні їх законних прав на отримання 20% надбавки від розміру окладу.

Тернополяни найбільше виступають проти забудови парків та зелених зон

На охорону тернопільського сміттєзвалища виділять кошти з міського бюджету