Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Уряд офіційно ввів надзвичайний стан! У Тернополі можливе аварійне відключення

Уряд офіційно ввів надзвичайний стан в сфері енергетики, у зв’язку з блокадою вугілля з окупованих територій. Тернополян просять ощадливо використовувати електроенергію, інакше можливе тимчасове і аварійне відключення.


В Україні з 17 лютого до 17 березня набирають чинності надзвичайні заходи в електроенергетиці, рішення про введення яких було прийнято на екстреному засіданні уряду 15 лютого.

Як зазначається в документі, рішення про введення надзвичайних заходів було прийнято у зв’язку з блокуванням вантажних перевезень енергетичного вугілля антрацитної групи і з метою забезпечення стабільної роботи енергетичної системи.

– Графіки погодинного відключення електроенергії та аварійного відключення у Тернополі вкладені ще в осени, але поки що не було вказівки їх застосовувати, – повідомляють в «Тернопільобленерго». – Поки що тернополян просто просимо економити світло, щоб не довелось застосовувати екстрені заходи. Особливо економити в години ранкового та вечірнього максимуму, а це із 08-30 до 10-30 та 17-30 до 21-30 години, відключивши електронагрівальне обладнання та інших приладів, які використовуються без гострої необхідності.

Вимоги до споживачів щодо граничного обсягу споживання мають бути дотримані, щоб виключити потребу введення графіків аварійних відключень та графіків погодинних відключень (віялові графіки), повідомляє “20 хвилин”.

– В цьому нема нічого критичного, оскільки схожа ситуація  вже була в 2014-2015 роках, – говорить головний інженер ВАТ «Тернопільобленерго» Степан Бартків. – Промислові підприємства за можливості мали б скоротити енергоспоживання у пікові періоди споживання з 8 до 22 годин на 10%, а, можливо, перевести підприємства в інший добовий режим роботи. Там, де можна працювати на альтернативних джерелах енергії, – необхідно використовувати їх в максимальному обсязі.

Якщо хоча б 10% промисловості, яка працює в першу зміну, перенесуть свою роботу на нічний час доби та хоча б 10% населення обмежать споживання електроенергії вранці та ввечері – країна, а разом з нею і Тернопільщина, без проблем пройде цей важкий період,  кажуть енергетики.

У Тернополі патрульні зупинили 20-річного водія на краденому BMW Х5 (ФОТО)

Тернополянки здобули “срібло” для України на чемпіонаті світу