Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільський депутат обурений тим, як у поліклініках принижують дільничних педіатрів

Матеріальне забезпечення медичних закладів у нашому місті досі бажає кращого. Тож лікарі змушені звертатися за допомогою до своїх пацієнтів.

Педіатри просять по 2 грн за бланк

Так, тернопільський депутат Назар Зелінка на своїй сторінці у Фейсбук описав ситуацію, яка трапилась із ним в дитячій поліклініці. На його думку, це просто ганебно.

“Сьогодні в дитячій поліклініці бравши довідку про здоров’я дитини виявив, що за бланки довідки медичної комісії дільничних змушують в батьків випрошувати по 2 грн за бланк (звичайний двосторонній листок А4) або відправляють робити копію. Кажуть керівництво їх не забезпечило бланками.

Чесно, мені було соромно….

На бюджетній комісії ми приділяємо особливу увагу фінансуванню дитячої медицини. Зокрема минулого року з моєї ініціативи розпочався капітальний ремонт дитячої поліклініки на бульварі Данила Галицького. Виділили близько мільйона гривень на купівлю обладнання. Також забезпечуємо і поточні витрати. Жодних звернень від головного лікаря, щодо потреби коштів для друку бланків не було!

Я вважаю принизливим заставляти дільничних педіатрів збирати з батьків кошти за бланки! Пообіцяв, що бланки будуть і коштів не потрібно буде жодних збирати!

Вже звернувся до Головного лікаря міської дитячої лікарні Андрія Івановича Артимовича, щоб забезпечив усі поліклініки необхідними бланками. Пообіцяв мені якнайшвидше вирішити дане питання”, – написав він.

У Тернополі напередодні Дня святого Валентина суттєво подорожчали квіти

У Тернополі водій вантажного автомобіля збив 10-річного хлопчика