Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільський біатлоніст пробився до гонки переслідування на Чемпіонаті світу

Чемпіонат світу з біатлону 2017

Якщо жінки провели спринтерську гонку не так драйвово (хоч фаворити були розставлені від початку і до кінця), то чоловіки зробили справжню сенсацію. Зазначу, що інтрига, як і у жінок, трималася протягом усієї гонки. А от фінал по-справжньому був феєричним. 

Чемпіонат світу з біатлону 2017

Українська команда свою квоту у спринті використала наступним чином: Сергій Семенов вийшов на 11-й позиції, Дмитро Підручний – 49-й, Володимир Сємаков стартував 73-м та 87-й Олександр Жирний.

Перше коло головна надія команди Сергій Семенов прошов у поміркованому темпі, зробивши акцент власне на вогневі рубежі. Як результат – “чиста” “лежка” в ритмічному темпі. Завдяки цьому після першої стрільби українець разом із Яном Савіцьким ділили першу та другу сходинки з однаковим часом у 08:07.0. На другому рубежі Семенов “застрелився” – три кола штрафу.

Тернополянин Дмитро Підручний на першому колі показав не високу швидкість, перебуваючи на 23 позиції з відставанням майже у десять секунд. Позицію лежачи спортсмен відпрацював з одним промахом, друга – теж з одним промахом.

Для Володимира Сємакова перший вогневий рубіж завершився з нулем, покращивши позицію. Друга стрільба була відпрацьована на 3/5.

Олександр Жирний за швидкістю на першому колі був лідером серед українців. Це завадило йому відстрілятися чисто – аж два промахи на “лежці”. Останній вогневий рубіж вийшов на нуль.

В кінцевому результаті українські спортсмени посіли: тернополянин Дмитро Підручний – 28-у сходинку, Сергій Семенов 41 місце, Олександр Жирний – 58-у та Володимир Сємаков аж 73 сходинки.

Чемпіоном світу у спринтерській дисципліні став Бенедикт Долль, “срібло” здобув Йоганнес Бо, а от третє місце дісталося Мартену Фуркаду.

Справжню сенсацією створив німецький біатлоніст Бенедикт Долль, який відпрацювавши вогневі рубежі чисто, привіз Фуркаду 23 секунди гандекапу та вперше у своїй спортивній кар’єрі ставши чемпіоном світу. А от Йоганнес Бо програв менше однієї секунди.

Звернути увагу варто на принца біатлонного світу Мартена Фуркада, який попри одне коло штрафу після стрільби в позиції лежачи, вже на другому колі вигравав більш ніж 24 секунд у переслідувачів. “Стійку” француз відпрацював ще з одним промахом, даючи шанс своїм противникам. Проте феєрична швидкість на останньому колі принесла легендарному Мартену Фуркаду третє місце.

Завтра, 12 лютого, нас чекають дві гонки переслідування: об 11:25 серед жінок, та о 15:40 серед чоловіків.

Христина СЛОТА

Як у Тернополі відзначають Свято Зими (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Як депутати можуть змінити життя водіїв: головні нововведення