Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Промислові споживачі з 1 лютого платитимуть за газ, воду і тепло за новими тарифами

Здорожчання стосується газу, теплопостачання, гарячої води та електроенергії. Із 1 лютого, в Україні зросли тарифи на газ, електроенергію, опалення та гарячу воду для підприємств.

Від 1 лютого тарифи на газ для промислових споживачів, у тому числі ТЕЦ і котелень, зросли в середньому на 22%. Причина – здорожчання імпортного блакитного палива. Торік тисяча кубометрів коштувала 180 доларів, прогноз на цей рік – 245 доларів. Про це пише “Сегодня”.

У “Нафтогазі” пояснили, що компанії, які споживають понад 50 тис. кубометрів газу і при цьому не мають заборгованості, за кожні тисячу кубометрів платитимуть 9,2 тис. грн, боржники – 10,1 тис. грн.

Ціни на теплову енергію для промисловості в лютому підвищили на 8% порівняно з цінами січня – до 1482,75 грн за Гкал. Про це пише “Укрінформ”.

“У зв’язку зі зміною ціни на природний газ та тарифи на виробництво теплової енергії, з метою приведення витрат на паливо, покупну теплову енергію в тарифі у відповідність до зазначених змін, департаментом визначені тарифи на теплову енергію для інших споживачів, крім населення, середньозважене значення яких дорівнює 1481,75 грн за Гкал, що за 8% більше, ніж середньозважений тариф у січні, який становив 1375,07 грн за Гкал (без ПДВ)”, – прокоментували у Національній комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Крім того, у зв’язку із зазначеними змінами цін на паливо, були підвищені тарифи на гаряче водопостачання для промисловості.

Також від 1 лютого для промислових споживачів (1-го і 2-го класів) подорожчала на 1-3% електроенергія. Це рішення позначиться на вартості експлуатації електротранспорту (тролейбусів, метро).

Нагадаємо, Нацкомісія також затвердила підвищені тарифи за підключення бізнесу до електромереж.

Джерело: ТСН

Житель Тернопільщини за викрадення автомобіля отримав 7 років тюрми

Вночі у Тернополі побили пішохода