Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині вдалося врятувати дитину, яка вступила в «групу смерті»

На Тернопільщині правоохоронці зафіксували випадок, коли дитина вступила в «групу смерті» й уже встигла вирізати собі на руці зображення кита.

За словами начальника ГУНП у Тернопільській області Олександра Богомола, в одному з районів у навчальному закладі виявили 13-річного хлопчика, який почав грати у смертельну гру.

– У понеділок, 20 лютого, хлопчик зайшов у соціальну мережу «ВКонтакте», де був зареєстрований. Йому прийшло запрошення у групу «Синій кит», – розповідає Олександр Богомол. – Підтвердивши у ній участь, отримав відразу кілька інформаційних повідомлень, у тому числі відео з двома дівчатками-близнючками, які розповідали про тяжке життя і в решті-решт поставили йому завдання вирізати ножем кита на руці. Що зауважив хлопчик, на відео у дівчаток змінювався колір очей, а це може свідчити про те, що відео містило елементи гіпнозу. Дане завдання хлопчик виконав, але, як пояснив згодом, не усвідомлював, що він робить.

Наступне завдання, яке отримала дитина, – зробити глибокий поріз від плеча до кисті. Згубники надіслали навіть зображення, яким цей поріз має бути.

– На щастя, хлопчик злякався і цього не зробив, видалився з групи, – каже Олександр Богомол. – Але ми переймаємося, що не всі діти можуть бути настільки стійкими до гіпнотичного впливу й тоді все може закінчитися фатально. Просимо батьків бути дуже уважними до своїх дітей, спілкуватися з ними, перевіряти в яких соціальних мережах вони перебувають, з ким спілкують, чим цікавляться, аби запобігти непоправному. Хочу наголосити, що найбільш вразлива група – це діти, які навчаються у 5-8 класах, це якраз небезпечна вікова категорія, адже старші вже розуміють, що таке суїцид і які його наслідки.

Галина ТИХА

Поблизу Тернополя п’яний водій фури спричинив подвійну аварію (ФОТО)

У Тернополі проведуть семінар-практикум для вчителів недільних шкіл