Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільській митниці настало незначне “затишшя”

Впродовж січня цього року на Тернопільській митниці було оформлено 25 тис. тонн вантажів. Це на 14% менше, ніж було оформлено протягом січня 2016 року. 

На Тернопільській митниці ДФС оформлено у січні 1726 митних декларацій. Про це повідомляють у відділі організації роботи головного управління ДФС у Тернопільській області.

Загальний товарообіг області у січні склав 34,8 млн дол. США й порівняно з першим місяцем минулого року збільшився на 6%. Зокрема, імпортовано товарів на суму 15,6 млн дол. США, що менше на 8,4% від минулорічного показника. На 21,6% зросли обсяги експортних операцій і становлять 19,2 млн дол. США.

Як повідомила в. о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович, усього в січні оформлено 1726 митних декларацій, з яких 1066 – імпортних та 660 – експортних, що на третину більше за відповідний період минулого року. При цьому забезпечено стовідсоткове оформлення декларацій в електронному вигляді.

Крім цього, оформлено 25 тис. тонн вантажів, в тому числі на імпорт – 6,1 тис. тонн, а на експорт – 18,9 тис. тонн. Це на 14% менше, ніж було оформлено протягом січня 2016 року.

Загалом зовнішньоекономічні операції проводилися з торговельними партнерами із 51 країни світу. Перші позиції традиційно займають Польща (55,9% від усього товарообігу), Німеччина (5,9%), Білорусь (5,3%), Великобританія (4,8%) та Італія (3,6%).

Здебільшого експортували електроустаткування (44% від загальної частки експортованих товарів), м’ясо яловичини, продукти переробки овочів, плодів (сік яблучний), олію рослинного походження (по 8%), залишки та відходи харчової промисловості (4%) та інші товари (28%).

А серед імпортованих товарів переважали електроустаткування (33% від загальної частки експортованих товарів), полімерні матеріали (16%), механічне обладнання (11%), транспортні засоби (9%), риба (7%) та інші товари (24%).

 

 

Жителька Тернопільщини загинула внаслідок падіння у колодязь

Поблизу Тернополя горіла двоповерхова господарська будівля