Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Маленька Естонія посідає 5-те місце серед бізнес-партнерів Тернопільської області

Із 37 країн, які сьогодні представлені на Тернопільщині у вигляді бізнесу та інвестицій, Естонія посідає 5-те місце.

Вперше Тернопільщину відвідав Надзвичайний та Повноважний посол Естонії в Україні Герт Антсу.

Разом із керівниками області обговорили вже існуючі стосунки та окреслили напрямки співпраці на майбутнє. Нині естонські інвестиції в Тернопільську область складають майже 5 з половиною мільйонів доларів.

«У нас позитивна динаміка на сьогоднішній день. Серед 37 країн, які сьогодні репрезентовані в Тернопільській області у вигляді інвестицій і бізнесу Естонія займає 5-те місце. Для нас і надалі є цікавим залучення інвестицій. Тому хотіли би просити Естонію стати промоутером в питанні залучення інвестицій в нашу область», – зазначив голова  облдержадміністрації Степан Барна.

Степан Барна зазначив, що плануюють посилити співпрацю не тільки у сфері бізнесу та залучення інвестицій, а й у сфері культури та освіти. Також Тернопільській області цікавий досвід Естонії у сфері місцевого самоврядування та впровадження реформи децентралізації.

«Тернопільська область може бути цікава для естонських інвесторів. Крім того, дуже добрим прикладом є  співпраця між нашими університетами, яку плануємо розвивати і продовжувати. Будемо у цьому напрямку працювати», – констатував Надзвичайний та Повноважний Посол Естонської республіки в Україні Ґерт Антсу.

У Тернопільській міській раді сьогодні роздавали ключі від квартир

На Тернопільщині спецслужби вилучили “чорну бухгалтерію” скандальної фінансової піраміди