Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Кому з тернополян доведеться платити повну вартість за харчування дітей у садочку?

Сьогодні, 22 лютого, на виконавчому комітеті Тернопільської міської ради затвердили перелік дітей, які частково звільняються від оплати за харчування в садочках. Визначили й тих, хто платитиме за їжу повну вартість.

Даний проект рішення про «Встановлення плати за харчування в дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах Тернополя» винесла на розгляд членів виконкому керівник Управління освіти й науки ТМР Ольга Похиляк.

У проекті рішення йдеться про встановлення з 1 березня ц. р. плати за харчування дітей в садочках. Згідно з ним вартість харчування на одну дитину в день в старших і молодших групах становить 18,50 грн., з цілодобовим перебуванням – 19,50 грн., 22 грн. – з терміном перебування 10 год. 30 хв. і 23 грн. – в дошкільних групах з умовою перебування дітей.

– Це стосується дітей, які мешкають у Тернополі й виховуються в дошкільних навчальних закладах і навчально-виховних комплексах, – пояснює Ольга Петрівна. – Ми передбачаємо, щоб встановити батьківську плату за одну дитину вдень 11,50 гривень, 60% платять батьки, а 40% від вартості харчування компенсовують із міського бюджету. Для дітей сімей, які належать до інших територіальних громад, встановити батьківську плату за харчування повністю. Пільгові умови передбачені якщо буде спеціальна угода про здійснення міжбюджетних трансферів між Тернопільською міською радою та об’єднаними територіальними громадами чи органами місцевого самоврядування, які, власне, цю різницю компенсовуватимуть із своїх бюджетів. В іншому ж випадку батькам, чиї діти перебувають у садочках в Тернополі, але проживають за межами міста, доведеться сплачувати повну вартість за харчування. Власне, як і сім’ям, які не належать до багатодітних, малозабезпечених чи соціально незахищених.

Крім того, як зазначила Ольга Похиляк, загалом у тернопільських садочках є 10 941 дитина, з них кількість дітей, які проживають у Тернополі – 9 872, і тих, які проживають за межами міста – 861 дитина. Кількість дітей, чиї батьки є учасниками АТО, а їх також звільняють від плати за харчування – 300 дітей, дітей, які проживають за межами Тернополя, – 14. Повністю перебувають на державному забезпеченні, тобто звільняються від оплати за харчування, діти-сироти та діти, позбавленні батьківського харчування.

Галина Тиха

Нерукотворний Образ, який Ігор Гуда привіз на Тернопільщину, відвідали сотні тисяч паломників

У Тернополі водій фури протаранив два легкових автомобілі (ФОТО)